22 Ekim 2014

23 Ekim Güneş Tutulmasında Neler Olacak? ;)

Sizler için merak ettim aradım, sordum, öğrendim... İşte ünlü astrolog Filiz Özkol'un yorumu: 

Bir tutulmayı “iyi” ya da “kötü” olarak yargılamakta aceleci davranmayın – tutulmalar ani olaylar getirirler ama onların gerçek anlamını anlamak haftalar sürer. Eğer bir tutulma yüzünden acı çekerseniz, evrenin sizin için daha iyi bir şey düşündüğünü aklınızdan çıkarmayın. Sabırlı ve açık olun.
Tutulmalar, yapabileceğinizi hiç düşünmediğiniz şeyleri yapmanıza yardımcı olurlar. Örneğin kitap yazmak, ya da albüm yapmak için bir teklif alabilirsiniz. Tutulmalar bazen size yeni bir kapıyı açarlar – daha önce girmeniz imkansız olan bir kapıyı.
 Tutulmalar, zaman kavramımızla oynarlar. Aylar ya da yıllar geçmesi gerektiğine inandığınız olayları bir anda kapınıza getirirler. İşte size bir tutulmanın nasıl işleyeceğine dair bir örnek:
Alışık olmadığınız güzel bir arazide at biniyorsunuz. Yolun üç kilometre ilerisinde (hayatın sonraki bölümünde) yüksek bir taş duvarı (ciddi bir engel ya da büyük bir proje) atlamanız gerektiği söyleniyor. Manzara (hayat) dikkatinizi dağıtıyor ve aniden karşınızda belirene kadar bu engeli unutuyorsunuz. Atlamaya (risk almaya) hazır olduğunuzu hissetmiyorsunuz, zira o duvarı atlayıp sağ kalacağınıza inanmıyorsunuz! Bu sizin için büyük bir aşama! Ama yine de yapmak istediğiniz bir şeyi simgeliyor, o nedenle (korku ve istek gibi) çelişkili duygular içindesiniz. Belki de geçici bir panik yaşayacak ya da durmak isteyeceksiniz. Yine de atınız (içsel gücünüz) atlamak için eğitilmiş ve siz dizginleri çekmeye fırsat bulamadan, kendinizi havada uçarken buluyorsunuz. At sizin adınıza bunu yapıyor. Mükemmel bir şekilde yere iniyorsunuz. Atınız da, siz de iyisiniz – ama eliniz ayağınız titriyor.
Hepsi bir anda oldu! Engelin yaklaştığını biliyordunuz ama manzara (günlük hayat) dikkatinizi dağıttığından, o kadar çabuk geleceğini beklemiyordunuz. Buna rağmen şimdi kendinizi çok şey başarmış hissediyorsunuz – yaptığınızla gurur duyuyorsunuz ve buna da hakkınız var! Düşünecek zamanınız olsaydı, deneyecek cesareti bulamayabilirdiniz. Sevgili okuyucum, tutulmanın size getirdiği duygu işte budur.
Tutulmanın zamanlamasıyla ilgili bir bilgi. Tutulma tarafından size getirilen bir mesajı genelde tutulmanın oluştuğu tarihin dört gün yakınlarında alırsınız ama her zaman değil. Hatta bazen bir dolunay ay tutulmasının etkisini iki hafta öncesinde ya da altı ay sonrasında başka bir gezegen gelişmeleri tetiklediği zaman hissedebilirsiniz. (Yine de çoğunlukla haberler tutulma sırasında ya da bir ay sonrasında ve artı ya da eksi dört gün içinde ortaya çıkacaktır – bu eğer hemen bir şey olmazsa izlemeniz gereken zaman dilimidir.)
Tutulma yakınlarında aldığınız TÜM haber ve sinyallere dikkat edin. Çoğu zaman haberler çok belirgin ve dramatik bir şekilde ortaya çıksa bile bazen bu haberler bir dedikodunun parçası ya da gizli bir sır gibi belli belirsiz ortaya çıkabilir.
Güneş tutulmaları, ay tutulmalarından farklı bir şekilde çalışır ve başlangıçları vurgular. (Bir şey yine bitiyor olabilir ama dikkatiniz bu bitişten çok bir başlangıç üzerine yoğunlaşmıştır.) Değişimler aylar boyunca aşama aşama gerçekleşebilir. Yine de, bu değişimlerin haberleri ve zamanlaması çoğu zaman bir sürpriz olarak gelir. Eğer bir güneş tutulması doğum gününüze ve birkaç gün yakınlarına düşüyorsa, bunun etkilerini kesinlikle tüm sene boyunca hissedeceksiniz. Değişimler bir sonraki doğum gününüze geldiğinizde tamamlanmış olacak.

1 yorum:

Blogger Bolat dedi ki...

Fena geçmedi Ekim benim için, en kötü ayımız böyle olsun derim :)